Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Νέες κλοπές σημειώθηκαν στην περιοχή της Φιγαλείας. Στο «στόχαστρο» κυνηγόσκυλα!



Κρούσματα  κλοπής κυνηγόσκυλων παρατηρήθηκαν πριν από λίγες εβδομάδες στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ζαχάρως-Φιγαλείας, γεγονός που συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία στους κατόχους πανάκριβων όσο και ικανότατων ζώων.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρώτης» οι κλοπές δύο λαγόσκυλων   έγιναν στην περιοχή της Φιγαλείας, χωρίς ωστόσο στο διάστημα που μεσολάβησε να υπάρξει κάποια εξέλιξη σχετικά με την ανεύρεση των σκύλων.
Κάτι ανάλογο ωστόσο συνέβη και με τα δέκα και πλέον  κυνηγόσκυλα(!) τα οποία εκλάπησαν τα τελευταία χρόνια στους δήμους Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας-Σκιλλούντος, των  οποίων τα ίχνη εξαφανίστηκαν παρά τις συνεχείς προσπάθειες των ιδιοκτητών τους αλλά και των αρχών για την ανεύρεση των τετράποδων…
Σε αρκετές περιπτώσεις οι δράστες φάνηκε ότι έδρασαν από …εντός, αφού τα σκυλιά χάθηκαν από απομακρυσμένα αλλά  και περιφραγμένα σημεία, ενώ η αξία τους ήταν εγνωσμένη!
Αίσθηση είχαν προκαλέσει στην κυνηγετική οικογένεια αλλά και γενικότερα, οι κλοπές που σημειώθηκαν πριν από λίγα χρόνια στις περιοχές Σκιλλονυτίας (3),  Κρουνών (2), Κρεστένων (1) και Πλουτοχωρίου (1), το οποίο όμως τότε είχε …επιστρέψει μετά τις υπόνοιες που εξέφρασε ο κάτοχός του!.

Σε ύφεση
λόγω τσιπ



 Τα τελευταία χρόνια πάντως το συγκεκριμένο φαινόμενο φαίνεται ότι παρουσιάζει ύφεση, γεγονός που εξηγείται στην τοποθέτηση ειδικών τσιπ στο σώμα των κυνηγόσκυλων.
Σύμφωνα με εκπροσώπους των κυνηγών σε τοπικό επίπεδο, πολλοί κυνηγοί στην ευρύτερη περιοχή έχουν  καταφύγει σε αυτή τη λύση που φαίνεται ότι είναι αποτρεπτική για τους επίδοξους κλέφτες των σκύλων θήρας.
Ωστόσο ένα ακόμη ποσοστό δεν έχει προχωρήσει στο λεγόμενο τσιπάρισμα των κυνηγόσκυλων, γεγονός που αφήνει εκτεθιμένα τα ζώα στους «γνωστούς-άγνωστους» οι οποίοι όμως δε συλλαμβάνονται ποτέ!
 Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως οι «φαντομάδες» που κλέβουν τα σκυλιά , χτυπούν κυρίως μετά την έναρξη του κυνηγιού, οπότε και υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την απόκτηση των πανάκριβων κυνηγόσκυλων.
Να σημειωθεί ότι η αξία των κυνηγόσκυλων παρουσιάζει αυξομειώσεις ανάλογα με το είδος του κυνηγιού που είναι εκπαιδευμένα, με τα γουρουνόσκυλα συχνά να φτάνουν σε υψηλά -για τη  σημερινή εποχή-επίπεδα…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου