Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Σύγχυση γύρω από τη θήρα στον Κυπαρισσιακό Κόλπο!




Αβεβαιότητα αλλά και προβληματισμό δημιουργεί στους χιλιάδες κυνηγούς στην Ηλεία, η ισχύς της υπουργικής απόφασης  που ελήφθη πρόσφατα, βάσει της οποίας απαγορεύεται η θήρα στην περιοχή του Κυπαρισσιακού Κόλπου.









Σε μια περίοδο που συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του ΥΠΕΚΑ και των εκπροσώπων των κυνηγών σχετικά με τη νέα ρυθμιστική για το κυνήγι, η απόφαση που ελήφθη από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος  για την απαγόρευση της θήρας στον Κυπαρισσιακό, έχει προκαλέσει σύγχυση μεταξύ των κυνηγών εάν τελικά  θα μπορούν ν’ ασκήσουν την αγαπημένη τους δραστηριότητα στην παραπάνω περιοχή.
 
Ωστόσο ο ίδιος ο κ. Τσιρώνης είχε διαβεβαιώσει τους εκπροσώπους των κυνηγετικών οργανώσεων της ευρύτερης περιοχής, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Γ’ ΚΟΠ κ. Κώστα Μαρκόπουλο, ότι στο Π.Δ. που επρόκειτο να εκδοθεί πριν την έναρξη της νέας περιόδου 2016-17,δεν θα υπάρχουν  οι απαγορεύσεις για το κυνήγι που περιλαμβάνονται στην υπουργική απόφαση…
 
Κάτι τέτοιο όμως είχε διατυπωθεί προφορικά από τον αναπληρωτή υπουργό, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν εξελίξεις γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, γεγονός που προκαλεί ανησυχία αλλά και αβεβαιότητα στους  κυνηγούς ενόψει και της νέας περιόδου. 
 
Μάλιστα κάποιοι από τους εκπροσώπους τους κάνουν λόγο για γενικότερη απαξίωση του κυνηγιού, από τις εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, τη στιγμή όμως που υπάρχουν σημαντικά οικονομικά οφέλη για την πολιτεία αλλά και τον επαγγελματικό κόσμο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου